Kesäloma

Vihdoin koitti se kauan odotettu kesäloma! Lähdimme 10.7 reissuun, ensin menimme Nokialle Rantasipi Edeniin. Meillä oli siellä varattuna perhehuone ja aamupalat sekä kylpylä kuuluivat siihen maksuun myös. Lapsethan olivat aivan innoissaan kylpylästä, kun pääsisivät uimaan usein.

Ennen Nokialle menoa pysähdyimme Lempäälässä Ideaparkissa syömässä ja ostoksilla. Edeniin saavuttuamme menimmekin pian uimaan.

Tiistaina aamupalan jälkeen taas uimaan, menimme Nokian keskustaan lounaalle Pepper Bar & Restaurant nimiseen paikkaan. Söin yhden parhaimmista kanasalaateista siellä! Kävimme myös Löytötavaratalossa ostoksilla ja löysin itselle sekä lapsille muutamia vaatteita edullisesti sieltä. Loppuilta menikin hotellilla ja altaalla.

Keskiviikkona suuntasimme Tampereelle. Siellä kävimme Poliisimuseossa, ihana ilmainen paikka ja lapset tykkäsivät! Saivat pukea poliisiasut päällensä ja niissä kulkea museossa.

Sieltä suuntasimme Näsinneulaan kahville ja munkille. Kävimme samalla myös Akvaariossa, joka oli siellä alakerrassa. Akvaariosta suuntasimme Taidekeskus Vapriikkiin, siellä oli monia eri näyttelyitä ja kiersimme niissä. Lounaan söimme myös siellä, kerkesimme juuri ennen lounasajan loppua.

Vapriikista suuntasimme Koskipuistoon, eli Pikku kakkosen leikkipuistoon, siellä olimme ihan hetken vain. Muistimme, että Tampereella on myös Liikennepuisto ja äkkiä sinne. Kerkesimme juuri sinne vielä viimeiselle ajo-opastukselle ja lapset saivat n.30min ajella polkuautoilla ennen sulkemista.

Kello oli jo paljon ja lähdimme takaisin Nokialle, kylpylään uimaan. Illasta menimme Nokian keskustaan Kiinalaiseen ravintolaan syömään. Oli todella hyvää ruokaa! Suosittelen Lucky Star nimistä ruokapaikkaa!

Torstaina aamupalan jälkeen suuntasimme Sastamalaan Herra Hakkaraisen taloon. Oli kiva paikka, lapsille erilaista tekemistä ja katsomista. Isona plussana siellä oli paikallisen 4H kerhon ylläpitämä kahvila, tuoretta pullaa ja muita leivonnaisia tarjolla ja kokoajan leipoivat lisää. Siellä vierähti aika mukavasti ja pääsivät lapset myös itse Hakkaraistakin halimaan 😊

Torstaina illalla menimme hotellimme ravintolaan syömään, buffetpöytään. Aikuisten makuun oli hyvää ruokaa. Toki olisi ehkä hieman edullisempaa voinut olla.

Perjantaina sitten koitti se päivä, kun lähdimme Nokialta ajamaan kohti Ähtäriä. Menimmekin heti eläinpuistoon, koska saisimme vasta klo 16 majoituspaikkamme avaimen.

Ähtärissä oli kivaa taas kävellä, 2h menee kiertää alue. Pandatalo oli jo rakenteilla, ehkäpä jouluna pandat saadaan jo sinne. Majoituimme Honkiniemen kurssi- ja leirikeskukseen. Rivitaloasuntoja siellä ja meille oli suuri perhehuone. Ihana paikka ja kyllä ehdottomasti mietinnässä on uudestaan sinne mennä!

Toki kun huudeilla oltiin, niin olihan se pakko ajaa Tuuriin. Jutalle löysin sieltä aivan täydellisen mukin ja spinnerin 🤣 Olisihan siellä vaikka mitä ihanaa ollut, mutta pakko oli malttaa mieli ja olla ostamatta 😆

Lauantaina lähdimme ajelemaan 10 maissa kotia. Pari pydähdystä teimme matkalla. Oli ihanaa päästä kotia vaikka reissussa olikin kiva olla. Kissat oli täällä vastassa, toinen tosin vähän mökötti 😁 Äitini kävi päivittäin täällä ruokkimassa niitä. Leevi oli J:n äidillä ja sieltä tuli kyllä mieluusti kotia.