2018

Vuosi taas vaihtui. Joulun olimme mun vanhempien luona, joulupukki tuli käymään ja lapset sai paljon lahjoja. Itse emme ostaneet lapsille, kun vain yhdet paketit.

Sain viettää kotona lasten kanssa koko joulun ja sitten vielä tammikuun ekan viikon. Joulun välipäivinä perheohjaaja tuli taas kyläilemään ja nyt oli Santtukin paikalla. Hän pelasi Santun kanssa pöytälätkää, jonka poika sai lahjaksi.

Santun kanssa on hyvin vaihtelevasti mennyt nyt. Raivonpuuskia tulee, mutta ei ehkä niin usein. Se raivo on jotain käsittämätöntä pienessä ihmisessä.

Itsestäni oon huomannu ja käsittäny sen, että tapa jolla nyt suhtaudun noissa tilanteissa tulee siitä, miten suojelin itseäni yläasteella kiusatuksi joutuneena. Mä vaan sulkeudun omaan kuoreeni ja vetäydyn. Onhan mun sisällä paljon vielä tuskaa jota ei ole käyty läpi, mutta on vain liian rankkaa purkaa niitä, tarviin aikaa siihen että uskallan käsitellä asioita.

Loppiaisena Santulla oli jalkapalloturnaus Tuusulassa, pojilla meni oikein hyvin siellä. Seuraavana päivänä oli miniturnaus täällä Lohjalla js ei nekään pelit nyt huonosti menny! Oli kyllä hieman väsynyt poika rankoista peleistä!

Sunnuntaina 7pv lähdimme myös käymään Vihdissä Tuubimäessä. Se kokemus oli kaikkea muuta kun kiva.

Mäkeen meno oli jo vilkkaan hiihtoladun yli, hiihtäjiä tuli kahdesta suunnasta ja toisesta vielä laskivat suoraan mäkeä alas. Pinja meinasi jäädä jo siinä hiihtäjän alle, mutta kerkisin nappaa haalarista kiinni.

Itse mäki oli sitten toinen asia.. Mäkeä laskettiin renkailla ja alle 6v vain aikuisen kanssa. Mäkihän oli aivan jäässä ja reunat liian matalat sekä todella jäiset. Mäessä oli 2 eri rataa; suora sekä kumpare. Tinja laski kumparemäkeä ja meni alhaalla reunan yli suoraan turvaverkon alta hiihtoladulle, ONNEKSI ei tullut hiihtäjää!

Pinjan kanssa laskin samalla renkaalla ja viimeiseksi laskuksi jäi, kun rengas meni kovaa vauhtia kohti reunaa, töppäs jäiseen kohtaan ja lennettiin renkaan päältä pois. Suojasin Pinjaa, jotta ei lennä yli laidan, ite tömähin kovin maahan suoraan oikean puolen lonkan sekä käden päälle. Mustelmilla selvisin onneksi. Pinjalle ei sattunut mitään.

Kotiin tultuamme laitoin kyllä palautetta menemään ja sainkin seuraavana päivänä asiallisen vastauksen. Palaute oli aiheellinen ja mäki oli tosiaankin ollut liian jäinen. Henkilökunta ei ollut reagoinut mäenkuntoon ajoissa.. Joo ei ollu ei.. me mentiin sinne n.klo 15 ja mäki meni kiinni klo 16.

Hyvitystä saadaan seuraavalla kerralla, kun sinne avautuu isompi talvipuisto.. Ehkä sinne sit uskaltaa mennä käymään..

Tietoa kirjoittajasta

Tanja

Sairastuin masennukseen 2015 tammikuussa ja sen jälkeen taistellut sen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *