Keliakia

Tässä tohinassa unohtunut ihan tämä.. Ennen leikkausta, kun minulle tehtiin vatsalaukuntähystys, niin sieltä jo tuloksista tuli ilmi, että suolinukka on olematon ja suolistossa tulehdustila päällä. Lääkäri passitti mut sit menee verikokeisiin, josta katottiin jotain keliakian vasta-ainearvoja? ja ne oli mulla selkeesti koholla.

Puhelun sain tuloksista ja mulla todettiin keliakia. Oli aika yllätys ja niin totaalinen shokki, tieto tuli 2vk ennen leikkausta. Uuden opettelu, ois pitäny ENE kuurilla olla.. ihan mahdottomuus.

En ole vieläkään päässyt ravitsemusterapeutille keliakia asiasta. Jo pelkästään tää leikkaus on iso asia ja muuttaa paljon ruokailuja. Hieman oon ollu hukassa ja kuinka tarkkana saa olla kaikkien ruokien suhteen. Isoja muutoksia, jotka vie aikaa opetteluun ja tottumiseen.

Viimeiset päivät käynnistyy ennen töihinpaluuta. Ensi viikolla on kyllä vaik 1 työpäivä, ihan hyvä et todella pehmee lasku takas töihin. Vähä kyl jännittää, kuinka töissä syömiset menee. Ja muutenki mun olot.. Herkästi tulee huono olo ja oksennan. Ja toki se jännittää, et miten työkaverit ottaa mut taas vastaan. Oon kuitenki aika paljon jo taas kutistunut siitä, kun viimeks töissä olin.

 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *